Díjtalan szállítás 30.000 Ft felett! Logisztikai partnerünk:

Kérdése van? Hívjon minket! +36306701767

Motorzár

Javasoljuk a motor értékéhez mérten kiválasztani azt a tárcsazár vagy motor láncos lakat terméket, amely valóban megnehezíti motorunk eltulajdonítását. Egy komolyabb motor bőven milliós nagyságrend, a felszerelés és ruházat költségéről nem is beszélve, úgyhogy ne a védelméül szolgáló féktárcsazár vagy egy lánc lakat kombináció legyen a takarékoskodásunk célpontja. Motorzár kínálatunk gerince Abus riasztós féktárcsazár, valamint láncos zár és biztonsági lánc termékeken alapul, de természetesen Abus motor zár kínálatunkon felül számos neves gyártó biztonsági motor lezáró tárcsafék zár termékei is megtalálhatók.

Díjtalan kiszállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén!

Motorok és robogók lezárására féktárcsazár használatát is javasoljuk, könnyű hordozhatósága, az általa nyújtott biztonság és a motor értékéhez viszonyított alacsony ára következtében. Ebbe a kategóriába soroltuk azokat a motorlakat termékeket, melyeket kifejezetten ajánlunk a motor biztonságos lezárására. A teljes lánc-lakat kínálatunkat a menüből tudja elérni. A biztonságosnak joggal nevezhető motor zár, biztonsági lánc, láncos zár és főként Abus riasztós féktárcsazár típusokkal foglalkozó menüpontból minden motor tulajdonos megtalálhatja az általa keresett biztonsági szintnek megfelelő motor zár, biztonsági lánc típust. Abus, Kryptonite és Oxford motor zár és biztonsági lánc típusok azon kínálatát válogattuk össze, melyek magas biztonsági szintet képviselnek. Már az alapszintű féktárcsazárak között is akad olyan olyan lakat, amelyik riasztós. A motoros biztonsági láncok belépő szintje nálunk a 10 mm-es határon húzódik, ettől vékonyabb biztonsági lánc véleményünk szerint a motor értékével nem arányos védelem. Amennyiben kizárólag biztonsági lánc + biztonsági lakat kombinációt használ motor lezárók közül, akkor célszerű egy hosszú lánc, vagy egy rövidebb, de önmagán átbújtatható motoros biztonsági lánc típust használni. Magasabb értékű motorok esetében nem javasoljuk "csak" a féktárcsazárak önálló használatát, hanem egy olyan biztonsági lánc + lakat kombinációt, vagy olyan Abus riasztós féktárcsazár plusz motor lánc kombinációt, amellyel biztosítható a féktárcsa és a kerék lezárása is egy tereptárgyhoz (például egy fához) pedig a biztonsági lánc által. Olyan motorhoz való motor lánc is megtalálható az Abus lakat kínálatában, aminél a lánc utolsó, speciálisan kiképzett láncszeme egy riasztós féktárcsazárhoz kapcsolódik.

Motor zár kínálatunk minden olyan motoros felhasználói igény kielégítésére alkalmas, melynek mozgatórugója a minőség és a biztonság. Választékunkban megtalálhatók a legkülönfélébb motor lezáró riasztós féktárcsazárak, edzett acél biztonsági lánc típusok éppúgy, mint az általános értelemben vett motor zár termékek. Itt gondolunk például azokra a motor u-lakat típusokra, melyek hosszított kivitele következtében alkalmasak a motoron az első kerék villáján átfűzve történő lezárásra, de például olyan motor zár típusokat is megtalál, ami egy loop-os, azaz önmagán átbújtatható biztonsági láncot és egy Abus 8077 riasztós féktárcsazárat tartalmaz. A motor zárak kiválasztásánál a lezáróval védeni kívánt motor értékének nagyságrendje a leginkább meghatározó, ez alapján szükséges kiválasztani a megfelelő védelmi szintű motor lezárót. Nem biztos, hogy a legjobb gondolatmenet a motor záron spórolni, hiszen egy szimpla robogó értéke is több százezer forint. A robogók megfelelő szintű védelme már 20 ezer forint körül megvalósítható egy Oxford riasztós féktárcsa zár és egy Citadel láncos zár kombinációjával, ami cseppet sem nagy beruházás, tekintve, hogy egy használt robogó is százezres nagyságrendet képvisel. Másik példaként az Abus Buffo 305 féktárcsa zár típus érdemel említést, hiszen mindössze 5 ezer forintért kaphatunk egy alapszintű védelmet, ami megakadályozza, hogy valaki csak úgy elkösse a robogót. Ez persze nem akadályozza meg azt, hogy egy furgonba bepakolva vigyék el azt. Mindenképpen javasolt a motor vagy robogó esetében a féktárcsazár mellé egy megbízható lánc-lakat kombinációt vagy egy láncos zár terméket is használni, hiszen minél több lakatot használunk egyidőben, annál nehezebb lesz a tolvajok dolga, azaz meghosszabbítható az eltulajdonítási idő, ami a leglényegesebb szempont. A felelősségteljesen kiválasztott lezáró hozzásegítheti a motor vagy robogó tulajdonosát ahhoz, hogy hosszú ideig tudja élvezni a száguldás örömét. Az összes féktárcsazár - láncos zár termékünk házhoz szállítása összeghatártól függetlenül ingyenes Magyarország teljes területén.

Alaposabban vizsgáljuk meg az Abus Detecto 8077-es riasztós féktárcsazárat, mely az Abus eddigi legmasszívabb, legprecíziósabb féktárcsa lakat típusa, amely az Abus saját motoros biztonsági skáláján 18/20-as minősítést kapott, ezzel is jelezve, hogy tolvaj legyen a talpán az, aki eltávolítja anélkül, hogy a riasztó megszólalna. Figyelembe véve, hogy az emberi fül fájdalom küszöbe 120 dB, nem nehéz elképzelni, hogy a riasztó megszólalásakor 100 dB mennyire hangos. Ugyanis egy olyan riasztóval ellátott motorzár típusról beszélünk, amely 3D-s, azaz mozgásérzékelős riasztóval szerelt. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy lezárt, felszerelt és élesített állapotban akkor is megszólal a riasztó, ha a motor a kitámasztott pozíciójából ismét függőleges helyzetbe kerül. Ez a funkció a motor tulajdonosának is igen hasznos, mert megakadályozza azt, hogy a riasztós féktárcsazár levétele nélkül induljon el a motorral, ami komoly sérüléshez vezetne. A speciális Abus X-Plus zárszerkezet gondoskodik a maximális finomnyitás és felfúrás elleni védelemről, valamint a kulcs elfordításával deaktiválódik a riasztó. A csomagban a féktárcsazáron és a hordtáskán kívül 2 db speciális X-Plus kulcs található, melyből az egyik nagy fényerejű ledes világítással rendelkezik, hogy a sötétben is kényelmes használatot biztosítson. Már a féktárcsazár közel 1 kg-os súlya is érzékelteti, hogy a lezárt motor biztonságban lesz az Abus Detecto 8077-tel. Gyakorlatilag kijelenthető, hogy egyszerűbb leszerelni a motor kerekét, mint erőszakkal eltávolítani a féktárcsazárat, de akkor még mindig ott van a riasztó, ami megszólal, amint mozgást érzékel. Célszerű olyan helyen lakatolni, ami nem egy eldugott sikátor, hanem egy forgalmas hely, ahol bármikor megzavarhatják a motor tolvajt "munka" közben.

Féktárcsazár kínálatunk összeállításánál a biztonság mellett a funkcionalitás játszotta a fő szerepet, éppen ezért található meg több olyan féktárcsazár, amely egyben riasztós is. A belépő szinten is már egy Abus motor féktárcsazárat találunk, mely csekély 5 ezer forintos árával igen kedvező árfekvésű és minőségben is kifogástalan féktárcsazár. Riasztós változatok, már 8 ezer forint alatti áron elérhetők, melyek ugyan még nem rendelkeznek mozgásérzékelős riasztóval, de a motor lezárása után aktiválódó féktárcsazár az ütésekre jelez, ezáltal vélhetően elriasztja a tolvajt. Nagyságrendileg a 30 ezer forintos ár környékéről indulnak az Abus azon féktárcsazár modelljei, melyek már riasztósak, ráadásul 3D-s mozgásérzékelővel lettek ellátva. Ennek azért van jelentősége, mert az alap riasztós féktárcsazár modellekhez képest ezekez a modellek már szinte a legkisebb mozgatásra is riasztással jeleznek. Egy gyakorlati példa: a motor ki van támasztva, rajta egy Abus Detecto 8077 riasztós féktárcsazár típus. Ha a féktárcsazárat mozgatja a tolvaj, megszólal a riasztó, de ha a motort a kitámasztásból függőleges állásba helyezi, akkor is megszólal a féktárcsazár riasztó funkciója. A külön praktikum ezeknél a modelleknél, hogy a riasztó nem addig szól, amíg lemerül az elem, hanem a támadás megszűnését követően (kb. 10-15 másodperc) nyugalmi állapotba kerül és újra aktiválódik. Nagy motorok esetében elegendő lehet egy féktárcsazár használata, de robogók esetében mindig használjunk valamilyen láncos zárat vagy láncos lakatot, mert egy robogót simán el lehet szállítani egy kisfurgon belsejébe, a felszerelt féktárcsazár ellenére is.

Féktárcsazár motorokra könnyen és egyszerűen
Borzasztó érzés, ha az a látvány fogadja az embert, hogy féltve őrzött motorját ellopták. A rablás megelőzhető, ha prémium minőségi és bonyolult zárszerkezetű motor lakatot szerzünk be. Tudjuk, hogy a tolvajok előtt nincs akadály, azonban egy márkás lakattal ők sem tudják felvenni a harcot. Érdemes utána nézni, hogy melyek azok a motor lakatok, amelyek strapabíróak.
Féktárcsazár motorokra könnyen és egyszerűen megvásárolható a szaküzletekből, vagy az internetes webáruházakból. Tisztában kell lenni azzal, hogy nehéz, szinte lehetetlen olyan lakatot találni, amely feltörhetetlen. Azonban egy minőségi motor lakat meghosszabbítja lopás időtartalmát, valamint megnehezíti a tolvaj dolgát. Általában, ha a tolvajok olyan lakattal állnak szembe, amely bonyolult és nehéz, akkor meghátrálnak, és feladják a feladatot. Természetesen minden motor tulajdonosnak tudnia kell, hogy a járműbe még abban az esetben se hagyja benne a kulcsot, ha az a garázsba parkol. A motorok védelmi rendszere és a motor lakat együtt tökéletes védelmet nyújtanak a rablók ellen.
Tudni kell, hogy a motor lakat használata akkor lesz előnyös, ha olyan részeket rögzítünk a motoron, mint a váz, mert ez a kerékkel ellentétben nem szerelhető le rövid idő alatt. Figyeljen oda arra, hogy a motor lánc ne érje a földet, és stabil pont se legyen a járműnél. A szakemberek azt tanácsolják, hogy motorunkat, de legfőképp annak lakatját ne mutogassuk más embereknek, mert akkor a tolvaj már előre kidolgozott lopási tervvel készülhet. A féktárcsazár vásárlása során törekedni kell arra, hogy megtaláljuk a bonyolultnak tűnő terméket, ajánlott a márkás zárak között keresgélni. Hasznos, ha segítséget kérünk a boltban dolgozóktól, vagy olyan emberektől, akik jártasak a témában.

 

Féktárcsazár motorra online is rendelhető
Amennyiben szeretné elkerülni azt a borzasztó érzést, hogy a lelakatolt járgányát visszaérkezéskor már nem találja, csak annak a hűlt helyét, akkor ajánljuk figyelmébe a féktárcsazárakat.
Féktárcsazár által teljes mértékben megelőzhető a rablás. Annak érdekében, hogy magas fokú biztonsági szintet érjünk el, nincs más teendőnk, mint hogy beszerzünk egy prémium minőségű és bonyolult zárszerkezetű lakatot. Tudjuk, hogy a tolvajok számára a legtöbb esetben nincs akadály, ám amennyiben meglátják, hogy a motorunk egy magas minőségű lakattal van lezárva, akkor a legtöbb esetben tovább állnak. Hiszen az effajta motor lakatok feltörése, nagyon sok időt vesz igénybe. A legmagasabb biztonsági szintet, csakis akkor érhetjük el, ha a motor olyan részeit zárjuk le, melyek elég stabilnak bizonyulnak. Féktárcsazárak nagyon hasznosnak és biztonságosnak bizonyulnak, ám érdemes a legnagyobb világmárkák minőséges termékeit választani.
A német gyártó világszerte elismert termékei, garantált biztonságot nyújtanak. Sokak számára nem kell már bemutatnunk, hiszen a legnagyobb kínálattal és legjobb minőségű lakatokat gyártó ABUS cég szinte mindenki számára ismert. Természetesen az ABUS cég kínálatában is megtaláljuk a kiváló minőségű féktárcsazárakat, melyek ideálisak motorra és robogók lezárására is egyaránt. A magas minőségű speciális törésálló anyagból készült ABUS féktárcsazárak igen jó áron beszerezhetőek. Annak függvényében válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb modellt, hogy milyen hosszú időre és milyen körülmények között szoktuk hagyni a járművünket. A német cég legújabb fejlesztései között már a riasztóval ellátott féktárcsazárak is elérhetőek. A minőségi és hosszú élettartamú motor féktárcsazárak már 8000 Ft-tól beszerezhetőek.

 

A legújabb fejlesztésű, legnagyobb biztonságot nyújtó motorzár
Amennyiben Ön rendelkezik motorral, illetve robogóval biztosan okozott már fejtörést, annak lezárása és biztonságban hagyása. Annak érdekében, hogy többet ne kelljen ezen aggódni, mi megmutatjuk a legjobb megoldást.
Riasztós féktárcsazár a legnagyobb védelmet nyújtja a járgányunk részére. A magas biztonság mellett, fontos még a funkcionalitás is. A riasztóval ellátott féktárcsazárak pedig mindkettővel el vannak látva. A német gyártmányú ABUS termékek, a legújabb fejlesztésekkel ellátott féktárcsazárakat kínálják elérhető áron. A riasztóval ellátott zárak azért bizonyulnak tökéletes választásnak, mivel ütés és mozgás érzékelővel is rendelkeznek. Ez pedig azt jelenti, ha a tolvaj megpróbálja a féktárcsazárat eltávolítani, akkor rögtön fülsüketítő szirénázásba kezd a riasztó, amely garantáltan elijeszti az illegális kezeket. Továbbá a mozgásérzékelő, olyan esetekben is éltbe lép, ha 4 kezes módszert alkalmaznak, amely azt takarja magában, hogy a motort felemelik és teherautó, illetve utánfutó segítségével próbálják ellopni.
Ezeknek a záraknak a különlegessége, hogy a riasztó megszólalását követően, nem addig szól, még lemerül az elem, hanem ameddig a támadás tart. Amennyiben a rabló a riasztó hallatán feladja, akkor nyugalmi állapotába kerülése után 10-15 másodperc múlva elhallgat. Az egyik csúcskategóriás modell az ABUS Detecto 8077, amely akkor is reagál, ha a féktárcsát megmozgatják, illetve, ha kitámasztott motort függőleges állapotba helyezik. Amennyiben szeretné biztonságban tudni szeretet járgányát, akkor a garantáltan a legjobb döntésnek bizonyul az ABUS márka termékei. Az mellett, hogy magas biztonsági szintet nyújtanak, ár-érték arányban is kiválóak.

 

Szinte minden tulajdonos retteg attól, hogy egyszer csak a kedvence hűlt helyét találja. Erre nyújt kiváló megoldást a német ABUS cég. Féktárcsazár motorokra a német cég által csúcskategóriás védelmet nyújtanak. Az ABUS márka már régebb óta ismert a minőségi lakatokról és biztonságos biciklizárakról. A féktárcsazárat viszont 2016-ban dobta piacra. Persze mindenki tudja, hogy amit elakarnak vinni azt előbb vagy utóbb, de elviszik. Ám nem mindegy, hogy mennyi idő kell hozzá. Ráadásul a tolvajok, sok esetben mikor meglátják a minőségi zárakat, akkor neki se kezdenek, mivel tudják, hogy ahhoz hosszadalmas időre lenne szükségük. A legnagyobb biztonságot legtöbb esetben úgy érhetjük el, ha valamilyen mozdíthatatlan fix tárgyhoz lakatoljuk a járművünket. Ám abban az esetben, ha erre nincs lehetőség, akkor jövet az igazán keményfiú. Igazán kicsi, ám mégis maximális védelmet nyújt. Ez pedig nem más, mint az ABUS Granit Detecto X-Plus 8077 féktárcsazár. A német gyártó ebben a kategóriában is számtalan megoldást kínál, ám ez a modell bizonyul a csúcskategóriának.

 

Ennek a zárnak a szerkezete annyira erős, hogy a tárcsa komoly megrongálása nélkül szinte lehetetlen levenni. Amennyiben ezzel mégis megpróbálkoznának, szerkezet belsejében található 3D-s mozgásérzékelő azonnal elindítja a 100 decibelen visító riasztót. Ez a riasztó akár már, akkor is beindulhat, ha a kormányt elfordítják, vagy esetleg mi magunk szeretnénk elindulni a zár levétele nélkül. A motoros lopásokra még igazán jellemző, hogy négy markos legény egy furgonba helyezi a járművet. Amennyiben a féktárcsazár el van helyezve a jármán, akkor azon található riasztó ilyen esetekben is beindul. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a létező legmasszívabb féktárcsazár, amely jelenleg elérhető a piacon.

Féktárcsazárakat akkor érdemes beszerezni, ha ön egy drága motorral rendelkezik, és olyan környéken lakik, ahol több tolvaj is munkálkodik. A féktárcsazárak igen hatékonyan, könnyen és gyorsan megakadályozzák azt, hogy bárki is ellophassa az ön motorját.

 

Féktárcsazár motorokra már igen kedvezményes áron kapható, ezért érdemes beszerezni egyet, ha ön is attól fél, hogy egyszer ellopják a motorját. A motorok igen drágák és költségesek, tehát mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy megóvjuk kedvenc járművünket a tolvajoktól. Sajnos manapság egyre modernebb és fejlettebb a technológia, így a tolvajok is sokkal furfangosabbak és profibb eszközökkel dolgoznak, ezért arra kell törekedni, hogy profi féktárcsazárat szerezzünk be. A féktárcsazár márkák között kiemelkedik az Abus, a Citadel, az Oxford és a Kryptonite is, amelyek strapabíró, erős szerkezettel rendelkező féktárcsazárakat gyártanak, ráadásul ezek között vannak riasztó féktárcsazárak is, amelyek rendkívül előnyösek, hiszen riasztással jelzik, ha idegen kéz nyúl a motorhoz.

 

A profi féktárcsazárak a legintelligensebb nyitási módoknak is képesek ellenállni, tehát megéri addig keresgélni, amíg megtalálja a legjobbat. Az Oxford féktárcsazárai között is vannak magas minőségű darabok, amik ütésre riasztanak, tehát ha a tolvaj ráüt a féktárcsazárra, akkor három erőteljes riasztást fog leadni a zár. Az ilyen féktárcsazárak azért olyan hasznosak, mert azonnal jelezni tudják a motor gazdájának, hogy valaki hozzányúlt a motorhoz, és a riasztó ráadásul rögtön el is kergeti majd a tolvajt a magas hangfrekvenciájával. Erősített láncszemekkel rendelkező féktárcsazárakat is lehet már kapni, ezek is megfelelőek lehetnek a célnak, ráadásul erős szövetborítás is van a láncukon.