Díjtalan szállítás 30.000 Ft felett! Logisztikai partnerünk:

Kérdése van? Hívjon minket! +36306701767

Melyiket válasszam?

Miért pont tőlünk...?

  • A Kerékpár-Lakat.hu shop kizárólag minőségi és biztonságos kerékpár és motor lezáró u-lakat, lánc és hajtogatható lakat (Abus Bordo) termékekkel foglalkozik.
  • Országosan díjtalan házhoz szállítás 10.000 Ft feletti megrendelés esetén!
  • Kedvező árak: lehet, hogy más webáruházban is megtalálja az adott zárat hasonló áron, de nálunk a kiszállítás 10.000 Ft felett díjtalan, míg máshol ezért még pluszban kell kifizetni 1.000-2.500 Ft-ot.
  • A legnépszerűbb kerékpár zár termékek folyamatosan rendelkezésre állnak, de ha valami éppen elfogyott, azt is pár nap alatt beszerezzük.

Sajnos az a benyomásunk, ami főleg a kerékpáros társadalom tagjaira vonatkozik, hogy ugyan nagy becsben tartják a „drótszamarat”- ellátják különböző kiegészítőkkel, felszerelést vásárolnak hozzá -, mégis a kerékpár lakat az a tétel, amin a leginkább spórolnak. Még mindig hódít a kerékpár tulajdonosok körében a sima sodronyköteles "zár" (spirálzár), mely jellemzően 2-3 ezer forint, viszont az általa nyújtott biztonság is arányos a kifizetett összeggel. Az eltávolítása pedig csak pár másodperc! Sajnos ezzel csak az ellopott kerékpárok számát és a tolvajok bevételét növeljük. Fontos leszögeznünk, hogy a tökéletes védelem nem létező fogalom, de a kerékpár védelmében szükséges megtennünk mindent - a lehetőségeinkhez mérten -, hogy azt holnap is tudjuk használni.

Kábelzár, sordonylakat, görgős zár használatát kizárólag másodlagos zárként használjunk! Kerékpár lakat webáruházunkban található termékek erővágóval történő átvágása igen nehézkes (függ az erővágó méretétől), mivel pl. az u-lakat keresztmetszete minimum 10 mm, amit egy átlagos méretű erővágó már nehezen vág át. Ettől függetlenül sajnos van más módszer is, mellyel 7-15 perc alatt a minőségi lakatok is átvághatók, így javasoljuk a kerékpár nyílt terepen való lezárását (hátha valaki megkérdezi "jóembert", hogy mit csinál a kerékpárral) és a lépcsőházi kerékpár tárolók kerülését! Minél vastagabb az anyag, annál tovább ellenáll, de ha eldugott helyen van a bicikli, akkor szinte teljesen mindegy. Javasoljuk két, különböző kerékpár zár használatát, ezzel is meghosszabbítva azt az időt, ami alatt eltávolíthatók a lakatok!

 

U-lakat kiválasztása – Lakatolás

Tény: ma az U-lakat rendelkezik a legjobb ár / érték / biztonság aránnyal! Egy biztonságos kerékpár U-lakat megvétele még mindig kifizetődőbb, mint egy új bicikli/motor vásárlása! A lakat árak között nem véletlen az eltérés, hanem különböző biztonsági szintet tükröznek. Nem biztos, hogy a legjobb döntés egy 200.000 Ft-os bringa lezárására egy 5.000 Ft-os lakatot használni. Drágább példányoknál mindenképpen javasolt 2 db kerékpár lakat használata! Hozzáteszem, hogy bizonyos kerékpárokat még lezárt állapotban sem tárolnánk az utcán, egy percre sem. A bicikli értékének minimum 10%-át javasolt lakatra költeni... Ma egy alap minőségi kerékpár (nem Tesco-s) is 100.000 Ft körül mozog, tehát ne sajnáljuk rá azt a minimum 5-10.000 Ft-os lakatot. Érdemes odafigyelni a zárbetét működési elvére is. A fogazott kulcsokkal működő kerékpár lakatok nyitása egy profi tolvajnak nem sok időt vesz igénybe (hozzá teszem, hogy az a legritkább, hogy finomnyitással próbálkoznának, jellemzőbb a roncsolásos/vágásos nyitás). A pontfuratos kulccsal rendelkező kerékpár zárak, lakatok már sokkal jobb védelmet nyújtanak, de az úgynevezett tárcsás (lamellás) zárak nyújtják ma a legnagyobb biztonságot. Ne a súly alapján döntsön! Lehet, hogy kicsi és könnyű lesz, amit választ, de az is lehet, hogy utána egyáltalán nem lesz gondja többet a bicikli lezárásával, mert nem lesz mit lezárni. Ha gyors záras az első kerék, akkor egy u-lakat szett lehet a megoldás, aminél a bicikli első kerekét védi a hurokkábel, vagy lakatolásnál az első kereket szedjük ki és lakatoljuk össze a hátsó kerékkel, a vázzal valamilyen FIX tereptárgyhoz (nem szerencsés az a jelzőtábla, ami kijár a helyéről).

 

Láncos zár, láncos lakat kiválasztása - Lakatolás

Ha a súly számít, ne is olvassa tovább, hiszen a láncos lakat jellemzően nehéz. Ha láncot szeretne: nem feltétlen a láncszem vastagsága a meghatározó! A láncszem kiképzése és a gyártási technológia által egy 10 mm-es lánc erősebb lehet egy 12 mm-es társánál. A lánc kínálatunk alsó szegmense leginkább elrettentésre alkalmas (a gyártók szerint is), pedig maga a lánc vastag. Ez hogyan lehetséges? Olvasson tovább… A lakatot védő zárbetétre is érdemes odafigyelni, nagyobb értékű kerékpár / motor lezárásánál. Milyen kulccsal működik? A fogazott kulcsos zárbetétek nyitása egy profi tolvajnak nem sok időt vesz igénybe. A pontfuratos kulccsal rendelkező kerékpár és motor zár, lakat már sokkal jobb védelmet nyújt, de az úgynevezett tárcsás/lamellás zárbetétek nyújtják ma a legnagyobb biztonságot. A kerékpár láncos lakat termékek népszerűsége abban áll, hogy az egymásba kapcsolt láncszemeknek köszönhetően flexibilis. Kiválasztásnál a kerékpár lánc hosszúsága lehet még egy döntő szempont, hiszen nem mindegy, hogy mihez szeretnénk lakatolni. Ha garázsban lakatol (vagy mindennap ugyanazon a helyen), jó beruházás lehet egy betonkampó, amihez fixen lehet rögzíteni a kerékpár láncot, ugyanis előfordulhat, hogy a lezárt kétkerekűt csak simán berakják egy kisteherautóba.

 

A legveszélyesebb helyek...szerintünk

 

 

 

 

 

 

Napszak, hely / Védelem

Belváros, Budapest

Külváros, Budapest

Egyetem, főiskola

Vidéki nagyvárosok

Balaton, Velencei tó…

Éjszaka

Maximum

Maximum

Maximum

Magas

Magas

Napközben

Maximum

Magas

Maximum

Magas

Magas

Pár órára…

Maximum

Magas

Maximum

Magas

Magas

"Csak beugrok egy percre…"

Maximum

Magas

Maximum

Közepes

Magas

Garázs, biciklitároló, lépcsőház

Maximum

Magas

Maximum

Magas

Közepes